Slider
-
Werken aan kwaliteit van zorg
-
Nieuwe behandelingen
-
Verspreiden van kennis
5e Multidisciplinair Symposium Systemische Amyloïdose
5e Multidisciplinair Symposium Systemische Amyloïdose
Innovatie in diagnostiek en behandeling.
Amyloïdose
Systemische amyloïdose is een groep van ziekten, waarbij abnormale eiwitten zich ophopen in de weefsels en organen. Deze relatief zeldzame ziekten zijn lange tijd
beschouwd als moeilijk te diagnosticeren en behandelen. Gelukkig is er in de afgelopen decennia veel veranderd in het begrip en de benadering van deze ziekten. Er heeft een
verschuiving plaatsgevonden van late herkenning en beperkte behandelmogelijkheden naar steeds vroegere herkenning en een breder scala aan behandelopties.
Wij staan nu aan de vooravond van behandelmethoden die niet alleen gericht zijn op het stoppen of afremmen van de ziekteprogressie, maar ook op het actief opruimen van amyloïddeposities. Moderne technieken zoals immunotherapie, gene-silencing en CRISPR-Cas9-technologie bieden nieuwe hoop voor een effectievere aanpak van systemische amyloïdose.
Tijdens dit 5e multidisciplinaire symposium zullen de laatste ontwikkelingen in de diagnostiek en behandeling van systemische amyloïdose worden besproken.
Het symposium is interactief en gericht op de dagelijkse praktijk. Daarmee hopen wij dat het symposium u nieuwe inzichten geeft en u helpt uw dagelijkse praktijk te verbeteren.
Graag verwelkomen wij u op donderdag 6 maart 2025 in Utrecht.
Inschrijfgeld
Early bird ticket tot 1 december € 165,-
Regulier ticket € 185,-
Accreditatie
Geaccrediteerd door NIV, NVN, NVNG, NVVC, NVVP, VKGN en VSR voor 5 punten.
Dr. Hans Nienhuis, internist-allergoloog/immunoloog, UMC Groningen
Prof.dr. Monique Minnema, internist-hematoloog, UMC Utrecht
Dr. Michelle Michels, cardioloog, Erasmus MC, Rotterdam
Dr. Henk-Jan Westeneng, neuroloog/arts-onderzoeker, UMC Utrecht